Afyon`dan Nevşehir`e satılık kaplıcalar

    Afyon`dan İzmir`e, Yalova`dan Nevşehir`e Türkiye genelinde satılık 10`a yakın kaplıca tesisi ve kaplıca arazisi var. Fiyatları 400 bin TL`den başlayıp 5 milyon TL`ye kadar çıkıyor...
    Haber Yayın Tarihi : 21.01.2012

    TERMAL ve mineralli suların sağlık amaçlı kullanımı neredeyse insanlık tarihi kadar eskilere dayanıyor. Sıcak sular ve çıktıkları yerlere eskiden “ılıca” denirdi. Daha sonra amaca uygun tesisler kurulunca “kaplıca” denmeye başladı. Kaplıca geleneği, zengin mineralli sıcak su kaynakları sayesinde varlığını günümüzde de sürdürüyor. Şifalı sular bazı hastalıkların tedavisinde ve rehabilitasyon amacıyla kullanılıyor.

    Yapılan analizler, kaplıca sularının hangi hastalıklara iyi geldiğini ve ne kadar süreyle kullanılması gerektiğini ortaya çıkarıyor. Öyle kaplıcalar var ki cilt hastalıklarına, mide rahatsızlıklarına, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine, böbrek ve safra kesesindeki taş ve kumların dökülmesine yardımcı oluyor. Hatta kalp ve damar hastalıkları, romatizmalı ağrılar, kireçlenme ve kadın hastalıklarının tedavisinde bile kullanılıyor.

    Potansiyel yüksek

    Son yıllarda kaplıca turizmi Türkiye`nin yanı sıra Avrupa, Asya, Afrika ve Güney Amerika`da da giderek yaygınlaşıyor. Orta ve Kuzey Avrupalılar, kaplıca tedavisi için gittiklerin ülkelerin tarihi ve kültürel varlıklarını keşfetmeyi de ihmal etmiyorlar. Bu açıdan Türkiye, Avrupalıların kaplıca tedavisi ve sağlık turizmi için ziyaret ettiği ülkeler arasına girmeye aday. Ancak sağlık ve termal turizminde de Avrupa standartlarına ulaşabilmemiz için eğitimli personel açığını hızla kapatmamız gerekiyor.

    Satılık kaplıcalar

    Türkiye`de sayıları hızla artan özel hastaneler gibi kaplıcalar da sağlık turizminde kullanılabilir. Ülkemizin birçok bölgesinde dört mevsim faaliyet gösteren kaplıcalar var. İçinden mineralli sıcak su çıkan ve turizm imarı bulunan araziler de mevcut.
    İşte bu hafta, bu gerçeklerden yola çıkarak Türkiye genelinde yatırım yapılabilecek hazır kurulu kaplıcalar ile satılık kaplıca arazilerini araştırdık…

    Aydın-Ortaklar

    Aydın Ortaklar`da 13 bin 400 metrekarelik arazi üzerine kurulu 6 blok ve 76 yatak kapasiteli kaplıca için 4 milyon TL isteniyor. Otelin her odasında termal su bulunuyor. Tesis içerisinde bir otel binası, 300 metrekarelik bir restoran, yine 300 metrekarelik müştemilat, yarı olimpik açık yüzme havuzu, 170 metrekare jakuzili sıcak su havuzu, otopark ve mesire yeri, bulunuyor. Sağlık Bakanlığı, tesis için 21 gün kullanıldığı takdirde karaciğer için iyi geldiğini onaylayan bir belge vermiş. Otel içindeki suyun içilebilirliği de onaylatılmış. Kaplıca suyunun içinde ise magnezyum ve düşük miktarda kükürt elementleri bulunuyor.
    İrtibat telefonu: 0256 614 57 83

    Nevşehir-Kozaklı

    Nevşehir Kozaklı`daki 10 bin 400 metrekarelik arazi üzerine kurulu olan tesiste, 3`er katlı 4 blokta 24 apart daire bulunuyor. Ayrıca 29 apart dairesi olan 6 katlı bir blok daha var. Her dairede banyo ve tuvalet bulunuyor. 5 bin metrekarelik tesisin bahçesindeki kaplıcadan 98 derece sıcak su çıkıyor. Bu suyun romatizma ve cilt hastalıkları ile kadın hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Tesis için istenen fiyat ise 2 milyon 500 bin euro.
    İrtibat telefonu: 0384 471 25 56

    Uşak-Emirfakılı

    Uşak Emirfakılı`daki 4 bin 500 metrekarelik arazi üzerinde vasat bir bina bulunuyor. Bahçesinden doğal kaynak suyu çıkan kaplıcada, yüzme havuzu ile biri erkeklere ve diğeri kadınlara hizmet eden 2 hamam bulunuyor. Gediz Yolu`na 700 metre mesafedeki ruhsatlı arazi için imar izni alındığı takdirde modern bir kaplıca tesisi kurmak mümkün. Arazi ve üzerinde kurulu binalar için 400 bin TL fiyat biçiliyor.
    İrtibat telefonu: 0276 224 03 65

    İzmir-Dikili

    İzmir Dikili`deki 90 bin metrekarelik arazi üzerine kurulu termal tesis, 36 oda ve 90 yatak kapasitesine sahip. Çamur banyosu, açık-kapalı havuzu ve restoranıyla yaz-kış hizmet veren tesis için 5 milyon TL isteniyor. Tek katlı apart dairelerden oluşan tesisin odalarında kişiye özel havuz, günübirlik ziyaretçiler için kişiye özel kapalı havuz ve tüm misafirler için açık-kapalı havuz, kaydıraklar, restoran, kafeterya ve pide fırını bulunuyor.
    İrtibat telefonu: 0554 768 53 55

    Yalova-Termal

    Yalova Termal`deki 820 metrekarelik arazi üzerine kurulu 30 yataklı ve 80 kişi kapasiteli kaplıca otelinde 150 kişilik restoran ve 50 kişilik lobi salonu mevcut. Jakuzi, küvet, köşe küvet ve duş seçenekli odalara sahip otel, dört mevsim faal olarak çalışıyor. Arsa içinde otel tapusuna kayıtlı 2 ev daha bulunuyor. Otelin arkasındaki arsaya, kaplıca suyu kullanılan bir yüzme havuzu yapma olanağı da var. Otel için istenen fiyat 2 milyon TL.
    İrtibat telefonu: 0226 246 33 00

    Muğla-Bodrum

    Bodrum Kıyıkışlacık`taki 58 dönüm denize sıfır arazi için 15 milyon TL isteniyor. Sıcak kaplıca suyu, arazinin önündeki denizin içinden çıkıyor. Turizm imarlı araziye kaplıca tesisi veya otel inşa etmek mümkün.
    İrtibat telefonu: 0532 504 06 39

    Gazlıgöl

    Afyon Gazlıgöl`de, Kırkpınar Termal Sitesi`nin bitişiğindeki 55 bin metrekarelik turizm imarlı arazi için 3 milyon 500 bin TL isteniyor. Yüzde 70 imar izni bulunan araziye 6 katlı turistik bir kaplıca tesisi kurmak mümkün. Araziden çıkan suyun sıcaklığı 110 dereceye kadar çıkıyor. Gazlıgöl suyunun cilt hastalıklarına ve mide rahatsızlıklarına iyi geldiği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, böbrek ve safrakesesindeki taş ve kumları dökmeye yardımcı olduğu belirtiliyor. Şifalı suyun idrar yolları rahatsızlıklarında, kalp ve damar hastalıklarında, romatizmalı bel ve sırt ağrılarında, kireçlenmede, kırık-çıkık sonrası tedavilerde ve kadın hastalıklarında da etkili olduğu ileri sürülüyor.
    İrtibat telefonu: 0272 213 31 00

    Afyon-merkez

    Afyon merkezde yüzde 70 turizm imarlı ve 6 kat imar izni bulunan 18 bin 328 metrekarelik arazinin fiyatı 640 bin TL. Arazinin etrafında Özgül, Özyıldız ve Ceylan Termal Tesisleri faaliyet gösteriyor. Arazide bulunan şifalı suyun sıcaklığı ise 110 derece civarında. İrtibat telefonu: 0272 213 31 00

    Afyon-merkez

    Yine Afyon merkeze yakın doğa içinde ve etrafı çam ağaçlarıyla çevrili 35 bin metrekare turizm imarlı arazi için 2 milyon 100 bin TL isteniyor. Ulaşımı kolay olan araziden çıkan suyun sıcaklığı 95 dereceyi bulabiliyor. Yüzde 50 turizm imarlı arazide 3 katlı bir kaplıca tesisi kurmak mümkün.
    İrtibat telefonu: 0272 213 26 16

    Haberin Kaynağı : Para Dergisi



Facebook Hesabından Yorumla






  • Avrupa borsaları ABD verisiyle kırmızıda

    Avrupa borsaları ABD verisiyle kırmızıda

    Avrupa borsaları ABD verisiyle kırmızıda

  • Japonya`nın ihracat devrinin sonu

    Japonya`nın ihracat devrinin sonu

    Japonya`nın ihracat devrinin sonu

  • Borsa kazandırdı, dolar geriledi

    Borsa kazandırdı, dolar geriledi

    Borsa kazandırdı, dolar geriledi

  • Hangi yatırım aracı bugün ne kazandırdı?

    Hangi yatırım aracı bugün ne kazandırdı?

    Hangi yatırım aracı bugün ne kazandırdı?

  • Altın fiyatları artınca,bankada kasa kalmadı

    Altın fiyatları artınca,bankada kasa kalmadı

    Altın fiyatları artınca,bankada kasa kalmadı

  • Avrupa borsaları ABD verisiyle kırmızıda
  • Japonya`nın ihracat devrinin sonu
  • Borsa kazandırdı, dolar geriledi
  • Hangi yatırım aracı bugün ne kazandırdı?
  • Altın fiyatları artınca,bankada kasa kalmadı

  • MIT Endüstriyel Ürünleri Tanıtımı Yapıldı

    MIT Endüstriyel Ürünleri Tanıtımı Yapıldı

    MIT Endüstriyel Ürünleri Tanıtımı Yapıldı

  • Avrasya`nın bir numaralı Bilişim fuarını kim kaptı?

    Avrasya`nın bir numaralı Bilişim fuarını kim kaptı?

    Avrasya`nın bir numaralı Bilişim fuarını kim kaptı?

  • Avrasya Tarım 2011 fuarı kapılarını açtı

    Avrasya Tarım 2011 fuarı kapılarını açtı

    Avrasya Tarım 2011 fuarı kapılarını açtı

  • Afrikalı işadamları geliyor

    Afrikalı işadamları geliyor

    Afrikalı işadamları geliyor

  • Cezayir yeni yatırım kapısı

    Cezayir yeni yatırım kapısı

    Cezayir yeni yatırım kapısı

  • MIT Endüstriyel Ürünleri Tanıtımı Yapıldı
  • Avrasya`nın bir numaralı Bilişim fuarını kim kaptı?
  • Avrasya Tarım 2011 fuarı kapılarını açtı
  • Afrikalı işadamları geliyor
  • Cezayir yeni yatırım kapısı

2011 yılı finansal açıdan sizin için nasıl bir yıl oldu?