Yazı Güncelleme Tarihi:
    Kim demiş ?Bu ülkede Teknolojik buluş ve üretim yapılmaz? diye? CyberNorth, işte bu sözü boşa çıkartıyor

    CyberNorth,  4  yıldır 20 çalışanı ile faaliyetlerini sürdürürken görenlere parmak ısırtıyor. CyberNorth, klasik üretim anlayışı ile çalışmıyor. Aksine dünyaya meydan okurcasına mevcut teknojilerin de bir adımın önüne geçerek faaliyetini sürdürüyor.

     

    Robotik bina yönetiminden bilgi işleme, sağlıktan robotik otomobil projelerine kadar geniş bir alanda yüksek teknolojili sistemleri icat eden ve patentlediği sistemlerini tüketiciye sunan CyberNorth, teknolojik icatları ile dikkat çekmeye devam ediyor.

     

    Daha önce konuşan otomobil projesi ile bir dönem ismini duyurmayı başaran CyberNorth Şirketinin Genel Müdürü Korhan Özduru, 2009 -2010 yıllarında hiçbir teşvik kullanmadan 700 bin dolar civarında Ar-Ge yatırımı yaptıklarını söylüyor.

     

    Özduru, ?2009 yılı bizim kurumsal miladımız oldu. Uzun vadede Cyber SalesMan ile CyberiT`yi entegre ederek görevleri, yöntemleri ve tarzları farklı olan iki dijital karakterin ortaklaşa çalışması ile yeteneklerini daha çok arttırmayı hedefliyoruz. Diğer yandan robotik ve kinetik konularında dört yeni buluş üzerinde daha çalışıyoruz. 2012`de de her yeni buluş için 100 bin dolarlık bütçeyi aşmamayı planladık ancak Robotik Araba ve Robotik Engelli Sandalyesinin hayal ettiğimiz yerlere varabilmesi için 6 sıfırlı rakamları gözden çıkartmamız gerekebilir? diyor.

     

    Özduru, yeni hedeflerini de şöyle açıklıyor:

     

    ?Şu an bilimsel ve sınai inceleme, bilgisayar ve sunucu sistemleri, robotik sağlık gereçleri, biometrik sistemler enerji, kinetik, robotik, mekatronik, otomasyon, Ar&Ge, üretim ve satışını gerçekleştiriyoruz. Uluslararası İletişim Sistemleri Yönetim tecrübemizin yanı sıra başarılı eğitimler almış olan kadromuz Robotik, Uzak erişim ve Bilgisayar Sistemleri güvenliği üzerindeki uzmanlığı ile standartları yükseltebileceğimiz buluşlarımızı önce ülkemize sonra insanlığa başarılı bir şekilde sunmak için durmadan çalışıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz buluşlar ile yetinmiyoruz. Bu buluşları, kullanıcıların talepleri doğrultusunda Ar-Ge çalışmaları ile destekleyerek geliştirmeye devam ediyoruz. Enerji verimliliği alanında Radyatör Fanı gibi pratik buluşların dışında Robotik ve Bilgisayar Sistemleri konularında da çalışmalar yapıyoruz. Bu alanlarda pek çok patentin de sahibiyiz.?

     

    DAHA EKONOMİK DAHA SICAK: RADYATÖR FANI

     

    Kış mevsiminde vatandaşın en önemli gündem konusu faturalardır. Su, elektrik ve cepleri en fazla yakan doğalgaz faturası? Kaloriferlerin ısı derecesi arttıkça faturalardaki rakamın da artıyor olması vatandaş açısından kış mevsiminin en büyük zorluklarından biri olmaya devam ediyor. Vatandaş gelirinin büyük bölümünü ısınmaya harcamaktan şikâyetçi ama başka bir yol olmadığının da farkında. Belki de ? farkındaydı ? dememiz gerekiyor. Çünkü artık Radyatör Fanı var? Teknolojiden faydalanmanın yalnızca var olan teknolojiyi başka bir coğrafyadan alıp kullanmaktan ibaret olmadığının farkında olan ve robotik bina yönetiminden bilgi işleme, sağlıktan robotik otomobil projelerine kadar geniş bir alanda yüksek teknolojili sistemleri icat eden ve patentlediği sistemlerini tüketiciye sunmayı hedefleyen CyberNorth, yeni icadı Radyatör Fanı ile ısıtma sistemlerinde adeta yeni bir çağ açtı. Çünkü bugüne dek ısıtma sistemleriyle ilgili teknolojik yeniliklerin odaklandığı tek nokta ? nasıl daha çok ısıtırız ? ? sorusunun cevabını bulmaya yönelikti. Ancak CyberNorth tarafından üretilen Radyatör Fanı`nın odaklandığı nokta ise ekonomik bir şekilde daha çok ısınmak. Türkiye`de ısıtma sistemleri alanında köklü değişiklikleri beraberinde getirecek Radyatör Fanı`nı ülkemizde teknoloji üretiminin ender temsilcilerinden olan CyberNorth`ün Genel Müdürü Korhan Özduru ile konuştuk.

     

    Radyatör Fanı enerji tasarrufunu nasıl sağlıyor?

     

    Korhan Özduru: Isınan havanın yükselmesi ve daha soğuk havanın yere yaklaşması sebebi ile kaloriferinizi ne kadar sıcak yakarsanız yakın, tavana yakın yerler çok ısınacak ancak diz altı hizası her zaman daha soğuk kalacaktır. Radyatör Fanı hem bu soğuk havayı tahliye eder, hem radyatörün içinden geçirerek ısıtır hem de tavandaki lüzumsuz sıcaklığın bütün odaya homojen şekilde dağılmasını sağlar. Evinizdeki 1C ısınma dahi ısınma giderlerinizi ortalama - 6 oranında azaltacaktır.

     

    Radyatör Fanı neden kalorifer radyatörünün altına yerleştiriliyor?

     

    Korhan Özduru: Radyatörün altına yerleşmesi sayesinde zemine yakın olan soğuk havayı radyatörün içine tahliye ederek ısıtması sağlanmıştır. Eğer radyatörün üstünde bulunsaydı soğuk havayı tahliye etmek ve ısıtmak yerine radyatörün sıcak havasını dışarı tahliye ederek kalorifer radyatörünüzü soğuturdu. Unutmayın, bir şeyi soğutmak üzerine hava üflemek ile değil, üzerindeki sıcaklığı tahliye etmek (uzaklaştırmak) ile olur.

     

    Radyatör Fanı ne çalışırken ve bekleme konumunda kadar elektrik tüketir?

     

    Korhan Özduru:  Radyaör Fanı çalışma esnasında 0.25 Watt elektrik tüketir, diğer bir hesaplama ile fanları çalışan 240 adet Radyatör Fanı sadece 1 adet 60 Watt` lık ampul kadar elektrik tüketir. Bekleme konumunda  0.01 Watt elektrik tüketir, diğer bir hesaplama ile bekleme konumunda iken 6.000 adet Radyatör Fanı 1 adet 60 Watt` lık ampul kadar elektrik tüketir.

     

    Radyatör Fanını daha hızlı çalıştırmak mümkün mü ve böyle bir şey gerekli mi?

     

    Korhan Özduru:  Hayır, böyle bir şey mümkün olmadığı gibi gerekli de değil? Radyatör Fanı, radyatörünüzü soğutmadan en ideal devirde çalışmak üzere çok hassas olarak geliştirilmiştir. Eğer  daha hızlı çalışsaydı; radyatörünüzün ısınmasını engeller ve enerji kaybına yol açardı.

     

    Radyatör Fanı tüm odalara konulmalı mı?

     

    Korhan Özduru:  Pratik olarak bütün odalarınıza yerleştirirseniz çok daha yüksek verim alırsınız, ancak özellikle ayaklarınızın üşüdüğü odalara yerleştirmeniz yeterli olacaktır.

     

    Kalorifer sisteminin su sistemine nazaran çok daha sıcak olan yağ sistemiyle çalıştığı mekânlarda da Radyatör Fanı kullanabilir mi?

     

    Korhan Özduru:  Evet, kalorifer radyatörünüz Tip 22 panel radyatör olduktan sonra metal gövdeli Radyatör Fanı, kalorifer sisteminizin dayanabileceği en yüksek sıcaklıkta bile görev yapabilir.

     

    Kullanıcı kalorifer radyatörünü değiştirir ya da taşınırsa yeni bir Radyatör Fanı alması gerekir mi?

     

    Korhan Özduru:  Hayır, Radyatör Fanı  en sık kullanılan 105 mm derinliğinde Tip 22 panel radyatörlere monte edilmek üzere tasarlanmıştır. Kullanıcılar istedikleri zaman söküp başka bir Tip 22 panel radyatöre monte edebilirler.

     

    Radyatör Fanı`ndan en iyi verimi alabilmek için ne yapmak gerekir?

     

    Korhan Özduru:  Radyatörünüzden en iyi verimi almak için hiçbir tarafını örtmemelisiniz, ancak  radyatörünüz kapalı bir ortamda bulunuyor ise Radyatör Fanı`nı özellikle kullanmalısınız, hem size ısı kayıplarınızı geri kazandıracak hem de tasarruf sağlayacaktır.

     

    Radyatör Fanı CyberNorth`ün ses getiren ilk projesi değil elbette. 1980`li yıllardaki gençlerin hayallerini süsleyen Kara Şimşek`i günümüze taşıdığı Konuşan Araba projesiyle tüm dünyanın dikkatini toplayan Korhan Özduru robotik, uzman sistemler ve yapay zekâ konularında patentli buluşlara sahip ve yeni buluşlar üzerinde çalışmaya da devam ediyor. Daha önce olmayan bir ürünü yoktan var etmeyi amaçlayarak yola çıkan CyberNurth Genel Müdürü Korhan Özduru ? buluşla başlayan üretim süreci çok keyifli ve hikâyelere konu olabilecek bir süreç, ayrıca her aşamasında maddi kaynak gerektirdiğinden sabrınızı da zorlayan bir süreç. Ancak buluşunuzun işe yaradığını görmenin hazzı ise kesinlikle tarif edilemez bir mutluluk ? diyor. Teknolojinin sürekli geliştiği ve yaşam standartlarında belirleyici olduğu günümüz dünyasında geliştirdiği sistemlerle teknolojiye yön verebilmeyi amaçlayan CyberNorth , vizyoner duruşu ve yenilikçi girişimleriyle gerek Türkiye`de gerek uluslar arası arenada hızla ilerlemeye devam ediyor.

     

     



    Facebook Hesabından Yorumla



  • Avrupa borsaları ABD verisiyle kırmızıda

    Avrupa borsaları ABD verisiyle kırmızıda

    Avrupa borsaları ABD verisiyle kırmızıda

  • Japonya`nın ihracat devrinin sonu

    Japonya`nın ihracat devrinin sonu

    Japonya`nın ihracat devrinin sonu

  • Borsa kazandırdı, dolar geriledi

    Borsa kazandırdı, dolar geriledi

    Borsa kazandırdı, dolar geriledi

  • Hangi yatırım aracı bugün ne kazandırdı?

    Hangi yatırım aracı bugün ne kazandırdı?

    Hangi yatırım aracı bugün ne kazandırdı?

  • Altın fiyatları artınca,bankada kasa kalmadı

    Altın fiyatları artınca,bankada kasa kalmadı

    Altın fiyatları artınca,bankada kasa kalmadı

  • Avrupa borsaları ABD verisiyle kırmızıda
  • Japonya`nın ihracat devrinin sonu
  • Borsa kazandırdı, dolar geriledi
  • Hangi yatırım aracı bugün ne kazandırdı?
  • Altın fiyatları artınca,bankada kasa kalmadı

  • MIT Endüstriyel Ürünleri Tanıtımı Yapıldı

    MIT Endüstriyel Ürünleri Tanıtımı Yapıldı

    MIT Endüstriyel Ürünleri Tanıtımı Yapıldı

  • Avrasya`nın bir numaralı Bilişim fuarını kim kaptı?

    Avrasya`nın bir numaralı Bilişim fuarını kim kaptı?

    Avrasya`nın bir numaralı Bilişim fuarını kim kaptı?

  • Avrasya Tarım 2011 fuarı kapılarını açtı

    Avrasya Tarım 2011 fuarı kapılarını açtı

    Avrasya Tarım 2011 fuarı kapılarını açtı

  • Afrikalı işadamları geliyor

    Afrikalı işadamları geliyor

    Afrikalı işadamları geliyor

  • Cezayir yeni yatırım kapısı

    Cezayir yeni yatırım kapısı

    Cezayir yeni yatırım kapısı

  • MIT Endüstriyel Ürünleri Tanıtımı Yapıldı
  • Avrasya`nın bir numaralı Bilişim fuarını kim kaptı?
  • Avrasya Tarım 2011 fuarı kapılarını açtı
  • Afrikalı işadamları geliyor
  • Cezayir yeni yatırım kapısı

2011 yılı finansal açıdan sizin için nasıl bir yıl oldu?