Süleyman Elma

    Yazı Güncelleme Tarihi: 8.12.2011

    Mikro Plakalı Kaynaklı Isı Eşanjörleri ve Uygulama Alanları

    FARK YARATAN TEKNOLOJİ MİKRO PLAKALI ISI EŞANJÖRLERİ

    Endüstriyel tasarımlarda  olağanüstü bir değişikliğe rastlamak pek mümkün olmuyor,Dünyada ısı eşanjörleri ile ilgili 1970 lerden bu yana aynı temel ısı değiştirici modeli kullanılmakta,  şimdi ise  EKİN ENDÜSTRİYEL`in  Türkiye pazarına sunduğu Danfoss patentli mikro plakalı kaynaklı ısı değiştiriciler sayesinde bu tamamen değişmek üzere.
        
    Micro Plate teknolojisinin doğasında var olan esneklik sayesinde  ısı transferi ile ilgili hangi uygulama olursa olsun en yüksek verimliliği  yakalamak mümkün.Benzersiz  plaka kanal modeli ile eşanjör teknolojisinin sınırlarını genişleten mikro plakalı eşanjörler,daha yüksek sıcaklık ve basınç seviyelerinde çalışma olanağı ile birlikte  daha hafif ve ince tasarımı ile kaynak birleşimlerindeki tasarrufun yanı sıra kullanılan soğutucu gaz miktarından da -50 tasarruf edilmesini sağlar,

    Ekstra Performans   Düşük CO2 Emisyonu  ve  Düşük Maliyet

    Isı pompaları, soğutma grupları ,daire giriş istasyonları ve diğer birçok uygulamada  verimliliği doğrudan ve olumlu yönde etkileyen mikro plakalı kaynaklı ısı eşanjörleri; enerji tüketimi ve düşük CO2 emisyonları sağlar ve böylece verimlilik  ve daha iyi bir çevresel performans  sağlanmış olur.  
    Standart  kaynaklı ısı eşanjörleri ile  hacim oranı olarak kıyaslandığında -40 daha az hacimde basınç kayıplarını yarı yarıya azaltarak -33 daha fazla ısı transferi gerçekleştirilir.
     
    Isı Pompası Uygulamaları

    Isı pompası uygulamalarında her koşulda (kondenser yada evaporatör) tam anlamıyla mevsimsel  verimlilik sağlayarak tam yükte ve yarım yükte sistemin verimli çalışmasını sağlar kullanılan gazın cinsine göre (407-C , 410-A) sınıflandırılmış model gruplarıyla  uygulamanın cinsine göre  plaka kanal modellerine ve yüksek işletme basıncına sahiptir, eşanjörlerin yüksek basınç ve sıcaklık şartlarına uygun olması aynı zamanda, ısı pompası uygulamalarında yüksek kondensasyon sıcaklıklarında çalışabilme olanağı sağlarken yüksek COP değerleri elde etmemizi ve doğrudan ısı pompasının veriminin  artmasını sağlar.

    Daire Giriş Sıcak Su Uygulamaları

    Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliği ile birlikte çok fazla sayıda bağımsız bölümü bulunan konut yapılarında merkezi sistemler zorunlu hale getirildi.Enerji verimliliği yüksek olan merkezi sistemlerin,farklı kullanım tercihleri ve miktarları için enerji tüketim bedellerini paylaştırmaya   olanak veren daire giriş sıcak su istasyonları, yeni inşa edilen yapılarda da ve mevcut yapılarda sıklıkla uygulanmaya başlanmıştır. Daire giriş istasyonları dahilindeki tüm ölçüm ve akış kontrol ekipmanları belli basınç kayıplarına sebep olmaktadır, ancak istasyonlar üzerindeki plakalı eşanjördeki basınç kaybı doğrudan verimliliği ve daire  içerisin deki kapasiteyi etkileyebildiğinden plakalı eşanjör en önemli ekipman olarak görünmektedir.

    İstasyon içerisinde ekipmanların demontaj imkanı sağlayacak şekilde dizayn edilmesi ve olabildiğince kompakt bir tasarıma sahip olması gerektiğinden dolayı kullanılan plakalı eşanjörün boyutları son derece önem teşkil etmektedir,mikroplaka kanal modeli sayesinde sistem içerisinde bulunan eşanjör hacmi  ve basınç kayıpları yarıya inerken verimlilk -33 artmaktadır.

    Soğutma Uygulamaları

    Tüm kapasitelerdeki chiller uygulamalarında kondenser ve evaparotor olarak kullanılan lehimli ısı eşanjörleri, soğutma grubu içerisindeki ısı transferini  ve evoparasyon sıcaklığını doğrudan etkilediğinden dolayı,kapasiteyi ve kompresörde harcanan gücü belirleyen en etkili elemanlardır.

    Aynı plaka sayısında standart kaynaklı eşanjörler ve mikro plakalı ısı eşanjörlerini kıyasladığımız zaman, eşit kapasiteleri farklı evaporasyon sıcaklıklarında elde ettiğimizi gözlemlemekteyiz, bunun sebebi daha fazla ısı transferi ve düşük basınç kayıplarından kaynaklanmaktadır.

    Soğutma gruplarında sıklıkla karşılaşılan sorunlardan bir tanesi tam kapasite çalışma durumlarında evaporasyon sıcaklıklarının 0 0C altına düşmesi ve eşanjörde donma yaparak  çatlaklar oluşması böylelikle 2 devrenin birbirine karışması , kompresörlere su gitmesi gibi,soğutma suyunun yağlanması gibi ciddi sorunlar oluşabilir.

    Mikro Plaka Kanal Dizaynı`nın Avantajları

    1-Gelişmiş ısı transferi : Eşanjörlerdeki gelişmiş ısı transferi sayesinde,enerji tüketimi ve maliyetleri azaltır.

    2- Yüksek mevsimsel performans faktörü : yüksek mevsimsel performans sayesinde ısı pompası kullanıcıları sistemin avantajlarından ve verimliliğinden uzun zaman sonra değilde çok kısa zamanda  faydalanırlar.

    3- Güçlü, hafif ve ince : Mikro kaynaklı eşanjörler  daha güçlü yapısı daha ince görünümleri şaşırtıcı bir performansa sahipler.   
                    
    4- Düşük karbonlu plaka alanı: Standart kaynaklı tip eşanjörlere göre - 40 daha düşük plaka alanına sahip olmakla birlikte daha küçük tutma hacmi ve daha düşük sğutucu akışkan şarjı gerektirdiğinden avantaj sağlar.

    5- Dört ürün platformu: 3-150 kW kapasite aralığında kullanılan akışkan  ve uygulama sınıflarına göre 4 farklı grupta 16 çeşit ürün ile her alandaki ısı transfer ihtiyaçlarını karşılayabilecek kapasitedeler .
                        
    6- Kaliteli ve Güçlü tasarım:Üretim sürecinde 10 farklı teste tabi tutulan mikro plakalı eşanjörler  alternatif plakalı eşanjörlere  göre sorunsuz bir çalışma performansı sağlar ve daha uzun ömürlüdür.

    7- Kompakt tasarım : Dikkat çekecek derecede ince tasarımıyla ve düşük plaka alanına sahip olmasından dolayı,ısı pompalarının daha kompakt dizayna sahip olmasına olanak sağlar.

    8- Yüksek çalışma basınçları: Kondenserlerde daha yüksek basınçlara olanak verdiğinden dolayı, yüksek C.O.P  değerleri elde edilmesini ve 70 oC`ye kadar sıcak su elde edilebilmesine olanak sağlar.

    Ekin Endüstriyel`in uzman ve çalışkan mühendis kadrosu ve  Danfoss`un üretim kalitesinin birleşimi ile  Yerli ısı pompası imalatçılarına ve genel olarak Türkiye pazarına sunulan Mikro plakalı ısı eşanjörleri, Kalitesi , devrim niteliğindeki tasarımı , performansı ve uygun fiyatları ile teknik ve ticari anlamda fayda sağlamaya  devam edecektir.

    Mak.Muh.Süleyman ELMA
    Ekin Endüstriyel Isıtma Soğutma San Tic Ltd Şti.




    Facebook Hesabından Yorumla




  • Avrupa borsaları ABD verisiyle kırmızıda

    Avrupa borsaları ABD verisiyle kırmızıda

    Avrupa borsaları ABD verisiyle kırmızıda

  • Japonya`nın ihracat devrinin sonu

    Japonya`nın ihracat devrinin sonu

    Japonya`nın ihracat devrinin sonu

  • Borsa kazandırdı, dolar geriledi

    Borsa kazandırdı, dolar geriledi

    Borsa kazandırdı, dolar geriledi

  • Hangi yatırım aracı bugün ne kazandırdı?

    Hangi yatırım aracı bugün ne kazandırdı?

    Hangi yatırım aracı bugün ne kazandırdı?

  • Altın fiyatları artınca,bankada kasa kalmadı

    Altın fiyatları artınca,bankada kasa kalmadı

    Altın fiyatları artınca,bankada kasa kalmadı

  • Avrupa borsaları ABD verisiyle kırmızıda
  • Japonya`nın ihracat devrinin sonu
  • Borsa kazandırdı, dolar geriledi
  • Hangi yatırım aracı bugün ne kazandırdı?
  • Altın fiyatları artınca,bankada kasa kalmadı

  • MIT Endüstriyel Ürünleri Tanıtımı Yapıldı

    MIT Endüstriyel Ürünleri Tanıtımı Yapıldı

    MIT Endüstriyel Ürünleri Tanıtımı Yapıldı

  • Avrasya`nın bir numaralı Bilişim fuarını kim kaptı?

    Avrasya`nın bir numaralı Bilişim fuarını kim kaptı?

    Avrasya`nın bir numaralı Bilişim fuarını kim kaptı?

  • Avrasya Tarım 2011 fuarı kapılarını açtı

    Avrasya Tarım 2011 fuarı kapılarını açtı

    Avrasya Tarım 2011 fuarı kapılarını açtı

  • Afrikalı işadamları geliyor

    Afrikalı işadamları geliyor

    Afrikalı işadamları geliyor

  • Cezayir yeni yatırım kapısı

    Cezayir yeni yatırım kapısı

    Cezayir yeni yatırım kapısı

  • MIT Endüstriyel Ürünleri Tanıtımı Yapıldı
  • Avrasya`nın bir numaralı Bilişim fuarını kim kaptı?
  • Avrasya Tarım 2011 fuarı kapılarını açtı
  • Afrikalı işadamları geliyor
  • Cezayir yeni yatırım kapısı

2011 yılı finansal açıdan sizin için nasıl bir yıl oldu?